Politieagent in opleiding Salaris

Het Politieagent in opleiding Salaris, bestaat dat en krijg je al betaald tijdens de opleiding? Het antwoord hierop is ja. Hoeveel dat is bij welk niveau lees je hieronder. Het bedrag dat iemand verdient kan verschillen door zijn/haar achtergrond of eerdere ervaring.

Waar hangt het salaris vanaf?

Je krijgt betaald vanaf het begin dat je de opleiding tot agent in gaat betaald. De hoogte hangt af van verschillende factoren. Hieronder noemen we er een paar.

  • Leeftijd van student;
  • Opleidingsniveau;
  • Eerdere ervaring;
Politieagent in opleiding Salaris

Verdiensten Politieagent in opleiding Salaris

Een MBO-2 student verdient minder per maand dan een HBO student in opleiding. Een eerste jaars MBO-2 student salaris start vanaf €897 en dit kan tijdens de opleiding oplopen tot een bedrag van €2435 bruto per maand. Dit laatste bedrag is het maximale salaris van een HBO student in zijn/haar vierde jaar.

Salaris tabel

Hieronder staat een tabel met de van het salaris van agenten in opleiding. De pijl datum hiervan is aug 2021.

Functie1e jaar2e jaar (1e helft)2e jaar (2e helft)3e jaar4e jaar
mbo-4€ 920€ 1644€ 1712
hbo€ 1029€ 1381€ 1381€ 1565€ 2466
hbo (verkort)€ 1029€ 1381€ 1381€ 1565
hbo-master recherche€ 2245/€ 2318€ 2318/€ 2392€ 2318/€ 2392€ 2392/€ 2466
* Schatting Politieagent in opleiding Salaris

Wat wordt er nog meer betaald?

Naast de opleiding krijgen de agenten in spé nog een aantal dingen, zo krijgen ze toeslagen als ze buiten de 9:00 tot 17:00 uren werken, hun uniform wordt betaald en ook alle lesboeken/ sportkleding wordt betaald.

Ook heeft de politie een 13e maand, een goede pensioen regeling, reiskostenvergoeding en je kunt gratis sporten bij de sportfaciliteiten van de regio waar je terecht komt. Daarnaast is het ook mogelijk om (collectief) een verzekering met korting bij CZ te nemen.

Salaris Agent

Als je uit de opleiding komt heb je een ander salaris. Dit salaris, en meer uitleg over hoeveel het salaris ongeveer is vind je op onze Werken bij Politie Salaris pagina.

Ruime werkzaamheden

Je kunt bij de Politie ook veel verschillende kanten op, je kunt bij de opleiding al een speciale kant op gaan of dit later doen. Een aantal functies kunnen ook pas na een aantal jaar. (Denk bijvoorbeeld aan het werken met paarden of honden). Iedere agent krijgt ook de zelfde basisopleiding, hier zit geen verschil in tussen verschillende afdelingen.

Werken bij Politie

Heb je bovenstaande gelezen en ben je benieuwd of er momenteel vacatures open staan bij de Politie? Meer informatie hierover (en of er vacatures open staan), is terug te vinden op de website KomBijDePolitie.nl. Het is ook mogelijk om hier een vacature alert aan te zetten, zodat je een email krijgt als jou gewenste vacature voorbij komt.

Veel gestelde vragen

Krijgt een politieagent betaald tijdens opleiding?

Ja, als je start met de politieopleiding krijg je direct al betaald, de hoogte hiervan zie je in deze tabel.

Hoeveel verdient Politie in opleiding?

Dit start vanaf een bedrag van 920 euro per maand. Dit is voor de MBO 4 opleiding (in het 1e jaar). Het hoogste bedrag dat je kunt krijgen is 2466 euro (4e jaar HBO opleiding). Meer hiervan vind je op de salaris tabel.