Domino’s werken leeftijd

De Domino’s werken leeftijd is 16 jaar, vroeger was die 15 jaar als je op de fiets wilde bezorgen, maar door veiligheidsredenen is dit nu naar 16 jaar gezet. werken bij domino’s pizza leeftijd staat hieronder vermeld.

Waarom is de Domino's werken leeftijd 16 jaar?

Sinds 1 juli 2020 geldt een minimumleeftijd van 16 jaar voor het bezorgen van maaltijden met behulp van een voertuig. Maar waarom is dit precies?

De Nederlandse Arbeidsinspectie maar ook Gemeentes en Politie viel het op dat 14/15 jarige vaak nog tot laat aan het werk waren om eten te bezorgen.

Eind juni 2020 was dat nog het geval bij inspecties in het Gooi. Daar waren 14/15 jarige nog aan het werk na 23:00 uur in de avond.

De inspectieresultaten uit 2019 en begin 2020 waren de doorslag om de regels aan te scherpen. Hierdoor is het sinds 1 juli 2020 niet meer mogelijk om te bezorgen als je 15 jaar bent.

Meer hierover is te lezen op onze Blog over de Minimale leeftijd voor het werken als bezorger.

Ongevallen bij 14/15 jarige

De inspectie zag ook dat er veel meer ongevallen waren bij 14/15 jarige dan bij de 16+. Dit heeft ook meegeholpen. Dit is wel in het algemeen. Het is niet dat het bij Domino’s alleen het geval is. Dit geldt voor alle bezorgdiensten.

Domino's werken leeftijd

Solliciteren

Ben je benieuwd of een baan bij Domino’s echt wat voor je is? Bekijk dan onze pagina Werken bij Domino’s voor alle informatie!

Als je deze pagina hebt doorgenomen of je wilt gelijk al door naar de website van Domino’s ga dan naar de website WerkenBijDominos.nl! Hier staat alle informatie op die je nodig hebt en ook alle openstaande vacatures!

Benieuwd wat je gaat verdienen als bezorger? Bekijk dan onze Domino’s bezorger salaris pagina!