Werken bij Politie Salaris

Het werken bij Politie salaris, hoeveel is dit precies? Verdien je als agent echt zo weinig als ze zeggen of valt dat wel mee? We zoeken voor je uit wat een agent verdient wanneer hij/zij van de opleiding afkomt.

Tijdens de opleiding verdient een agent ook al geld, meer hierover zie je op onze Politie in opleiding salaris pagina.

Werken bij Politie Salaris

Basis salaris Politie

Als je als agent aan het werk gaat heb je een minimale en een maximaal salaris. Niet iedere agent verdient namelijk even veel. Dit komt doordat je mogelijk uitstroomt op een hoger niveau of al met meer ervaring.

Het minimale salaris van een agent is € 1.815 per maand, bij een 40 uur durende werkweek. Het Maximale salaris van een agent die van de opleiding komt is € 4.429 per maand. Dit zijn cijfers uit 2022.

Gemiddelde salaris van beginnende agent

De beginnende agenten verdienen gemiddeld tussen de € 1.815 en € 3.014 bruto per maand. Dit gaat in de loop van de dienstjaren wel oplopen.

Salaris na 5 dienstjaren

Als we dan kijken naar het aantal dienstjaren van een agent en het gemiddelde nemen na 5 dienstjaren verdient een agent dan gemiddeld tussen de € 2.116 en € 3.489 per maand (als we uitgaan van 38 uur per week).

De hoogte van het Werken bij Politie Salaris

De hoogte van het salaris valt dus best mee, reken daar ook bij dat agenten altijd naar voor stappen als andere een stap terug doen, in veel gevaarlijke situaties komen en (vrijwel allemaal) onregelmatig werken (Ochtend, middag, avond, nachtdienst).

Maar zeker ook het risico dat een agent loopt (en hoe de maatschappij soms naar een agent kijkt) is niet echt terug te zien in het salaris. Een gemiddelde ICT baan levert je meer op per maand.

Natuurlijk is het niet zo dat het werken alleen moet draaien om geld, Politie agenten geven over het algemeen Mensen kunnen helpen en dienstbaar zijn op als reden waarom ze bij de Politie willen. En natuurlijk ook de spanning!

Solliciteren bij de Politie

Wil je gaan werken bij de Politie? Neem dan een kijkje op de website KomBijDePolitie.nl, hier staan alle actieve vacatures op. Op deze website is het ook mogelijk om een alert in te stellen voor een vacature. Zo krijg je een email als er een nieuwe vacature online komt.