Werken bij Domino’s bezorger

Om te werken bij Werken bij Domino’s bezorger moet je minimaal 16 jaar zijn.

Vroeger kon je als bezorger aan de slag als je 15 jaar bent, bijvoorbeeld op de fiets. Echter is dit volgens de wet niet meer toegestaan. Meer hierover hebben we uitgelegd in het artikel ‘Domino’s werken leeftijd‘.

Benieuwd wat je gaat verdienen als bezorger? Bekijk dan onze Domino’s bezorger salaris pagina!

Werken bij Domino's bezorger

Domino's bezorger fiets

Vroeger werd eten alleen bezorgd met de scooter/auto maar tegenwoordig doet Domino’s ook aan het bezorgen met de fiets.

Het is dus ook mogelijk om aan de slag te gaan als bezorger zonder rijbewijs! Vroeger moest je minimaal een scooter rijbewijs hebben om aan de slag te gaan als bezorger maar dat is nu niet meer zo. Geen rijbewijs? Dan wordt je een domino’s fietsbezorger!

Voordelen/nadelen werken als bezorger

Voordelen:

  • Je werkt veel met mensen van je leeftijd;
  • Kans op veel fooi;
  • Nooit de zelfde werkplek;
  • Lekker buiten werken (met mooi weer);
  • Vrijheid (geen baas die over je schouder kijkt).

Nadelen:

  • Meeste werktijden zijn in de avond;
  • Met slecht weer buiten werken;
  • Gevaarlijke verkeerssituaties mogelijk;
  • Stratenkennis / adressen zoeken;

Domino's bezorger fooi

Om de belangrijkste vraag die hebt als je gaat Werken als Domino’s bezorger meteen te beantwoorden: alle domino’s bezorger fooi is voor jezelf! Deze hoef je niet met je collega’s te delen. Over het algemeen verdienen bezorgers iets minder dan de medewerkers in de winkel.

Dit komt omdat omdat de gene die de pizza’s bakt nooit fooi kan krijgen (dit krijgt de Werken bij Domino’s bezorger). Het kan zomaar zijn dat je op een dag maar een paar euro fooi krijgt, maar er kunnen ook dagen bij zitten (bijvoorbeeld met lekker weer en hele vrolijke klanten) dat je zomaar 30/50 euro fooi pakt op een werkdag.

Zeker nu Domino’s ook met de lunch pizza’s bezorgd (vroeger was het alleen met avondeten) zijn de werkdagen langer en heb je (mogelijk) ook meer ritten en dus meer kans op fooi.

Weersomstandigheden & Feestdagen

Als je bij Domino’s als bezorger gaat werken moet je vooraf jezelf wel goed afvragen of je in elk weertype naar buiten wilt gaan. Zoals je wel verwacht is het in Nederland vaker slecht weer dan dat het een goede dag is met veel zon. En als het dan warm is, is het ook gelijk goed warm. Met deze weersomstandigheden moet je ook de straat op!

Daarnaast bestellen mensen vaak eten tijdens feestdagen of op momenten dat het slecht weer is, ze willen bijvoorbeeld met slecht weer niet naar de supermarkt om de boodschappen te halen & tijdens feestdagen willen ze de uren in de koken besparen om bij de visite te zijn. Daarnaast is het ook lekker om wat lekkers te bestellen tijdens feestdagen.

Op deze dagen is er dus extra werk, je zult dus het hardst nodig zijn op deze dagen! Wil je niet werken op feestdagen? Misschien is dit wel mogelijk om te overleggen, maar dan laat je je collega’s wel altijd werken tijdens alle feestdagen.

En de fooi is natuurlijk ook gemiddeld gezien een stuk hoger op feestdagen! Een extra voordeel om wel op deze dagen te werken!

Solliciteren

Werken bij Domino’s bezorger? Heb je bovenstaande punten doorgenomen en heb je zo iets van dat lijkt me wel tof! Of wil je misschien wat meer informatie hebben die wij hier niet melden?

Neem dan zeker een kijkje op de website WerkenBijDominos.nl. Hier vind je meer informatie en een overzicht van alle openstaande vacatures! Bij vragen kun je op deze website ook contact opnemen met Domino’s.