Is zaterdag dubbel betaald Jumbo

Is zaterdag dubbel betaald Jumbo

Je vraagt je vast af, wanneer je dubbel betaald krijgt zo ook, Is zaterdag dubbel betaald jumbo? Wanneer betaald Jumbo 200% en wanneer niet?

Is zaterdag dubbel betaald Jumbo

Zaterdagen niet dubbel betaald

De zaterdagen bij de Jumbo zijn niet dubbel betaald. Er is wel een uitzondering en dat is wanneer er een feestdag op zaterdag valt. In dit soort gevallen komt het doordat het een feestdag is en niet specifiek doordat het op een zaterdag valt.

Jumbo zondagen 200% uitbetaald

Als je bij de Jumbo moet werken op de zondag krijg je 200% uitbetaald. Dit is zo geregeld in je arbeidsovereenkomst met de Jumbo.

Jumbo Feestdagen 200% uitbetaald

Als je op officiële feestdagen werkt krijg je ook 200% uitbetaald. Als je de weken vooraf vaker op diezelfde dag hebt gewerkt kan het zelfs oplopen tot 300%. Hiervoor moeten deze dagen wel echte feestdagen zijn, werken op bijvoorbeeld Suikerfeest is niet dubbel betaald. Ditzelfde geldt voor goede vrijdag. (Sommige zijn dan wel vrij maar dat staat dan in de CAO of arbeidscontract).

Boodschappen op zondag steeds gewoner

Het is steeds gewoner aan het worden om boodschappen te doen op de zondagen en daarom ook steeds normaler om te werken op de zondag. Omdat de zondag eigenlijk een rustdagen is voor vele staat daar een extra toeslag op van 100%. Toch mooi meegenomen!

Ben je verplicht op zondag te werken?

Over het algemeen is het niet verplicht om op zondag te werken. Het kan wel zo zijn dat je in je contract hebt staan dat je een X-aantal weekenddagen per maand beschikbaar moet zijn om te kunnen werken.

Wil je op de zondagen echt niet werken? Geef dit dan vooraf aan! Hiermee voorkom je dat je later wel wordt verplicht om op de zondagen te werken.

Informatie over salaris

Wil je weten wat je precies gaat verdienen? Bekijk hiervoor onze Jumbo Loon pagina. Hier geven we je meer informatie over wat je gaat verdienen als je bij de Jumbo Supermarkt aan de slag gaat.

Nog niet werkzaam bij Jumbo?

Ben je nog niet werkzaam bij de Jumbo? Neem dan een kijkje op onze Informatie pagina over Werken bij Jumbo. Als je gelijk door wilt naar de website van Jumbo om te solliciteren, ga dan naar Jobs.Jumbo.nl.